EXPERIMENTACIÓ P3

TALLER IV:
MATERIAL: Aigua calenta, gel, farina i estris de cuina.
En aquest darrer taller els fillets han pogut sentir les diferents temperatures, comparar l'estat de l'aigua ( sòlida i líquida) comprovar com el gel es fon quan entra en contacte amb l'aigua,etc.
Després hem fet farina per poder mescalr, amassar i manipular amb les mans. Ens hem embrutat molt, però ha estat una experiència molt rica per als nostres sentits !!
TALLER III:
EXPERIMENTACIÓ AMB GRAVA
Els amterials que hem utilitzat són grava, animals i cotxes per afavorir el joc simbòlic, recipients per a què els infants omplin i buidin i diferents estris per agafar la grava, com per exemple cullerots grans i forquilles. Amb aquest taller hem descobert noves textures i nous materials sòlids. Ens ho hem passat molt bé!!!


TALLER II: 
FEM PLASTILINA Materials: farina, sal, oli, bicarbonat, aigua, colorant i purpurina. 
 Què ha passat? Mesclem tots els ingredients seguint la recepta: dos gots de farina, un got de sal, 4 culleres d’oli, 4 culleres de bicarbonat, 1 got d’aigua, afegir colorant i purpurina. 
 Aprenem que hem de seguir molt bé totes les passes d’una recepta perquè ens surti un bon resultat!! En el nostre cas, la massa ens quedava aferrada a les mans, per això hem afegit més farina. Una vegada hem aconseguit fer la plastilina hem amassat, hem fet formes, hem fet motlles de les nostres mans, hem fet lletres, hem picat, hem fet trossets, etc. Aquesta feina ens serveix molt per a fer les nostres mans més fortes i hàbils!!


DURANT AQUEST MES DE MAIG FAREM CADA DIMECRES “TALLERS 
D’EXPERIMENTACIÓ”.
COM HO FAREM?
FAREM DOS GRUPSI ANIREM AL MENJADOR DE L’ESCOLETA. CADA SETMANA EXPERIMENTAREM AMB NOUS MATERIALS.
PER COMENÇAR XERREM DELS MATERIALS QUE EMPRAREM: ELS CONEIXEM? ELS TENIM A CASA? PER A QUÈ ELS EMPREM? DESPRÈS COMENCEM A EXPERIMENTAR: MESCLAM, REMENAM, TRANSVASAM, ETC. QUAN ACABAM REFLEXIONAM I TREIM CONCLUSIONS DE TOT EL QUE HA PASSAT!!
ÉS MOLT DIVERTIDA AQUESTA MANERA D’APRENDRE!!!

TALLER I
MATERIALS: OLI, MEL, AIGUA, COLORANTS, ESTRIS DE CUINA, RECIPIENTS, PINCES DE LLENYA, TAPS DE SURO, PEDRES I ESCOPINYES.
QUÈ HA PASSAT? PROVEM SI L’AIGUA, L’OLI I LA MEL SE MESCLAN. COMPROVAM QUE NO! LA MEL SE’N VA AL FONS DEL RECIPIENT I L’OLI SURA. AFEGIM COLORANT I LA MESCLA CANVIA DE COLOR! TAMBÉ, COMPROVAM QUINS OBJECTES SUREN I QUINS S’ENFONSAN. MESCLAM, TRANSVASAM LA MESCLA, JUGAM A FER MENJAR I MOLTES COSES MÉS!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada